Basisopleiding Adobe Illustrator

Wo 15/02, 22/02, 1/03 en 8/03/2023

Module: ICT590

Aantal vrije plaatsen: 4

Met Adobe Illustrator maak je o.a. professionele bedrijfslogo’s, grafieken, bedrijfspresentaties en illustraties, zowel voor digitale toepassingen als klassiek drukwerk. Het is wereldwijd één van de populairste programma’s om vectorillustraties te maken. Grote voordeel van deze manier van werken, is dat je je ontwerpen enorm kan verkleinen (bv. voor een smartphone) of vergroten (bv. een billboard) zonder daarbij aan scherpte te verliezen. Kennis van Illustrator is dan ook een must voor elke grafische vormgever met een gevarieerd klantenbestand.

Van zodra je na deze praktijkgerichte opleiding de technieken van Adobe Illustrator onder de knie hebt, beheers je de perfecte tool om complexe en creatieve tekenopdrachten op de computer uit te voeren.

Praktisch
Christianne Rademakers is een ervaren Adobe-trainer die haar kennis graag doorgeeft aan de cursisten. Ze staat voor een creatieve en geduldige aanpak. Haar trainingen zijn praktijkgericht en onmiddellijk toepasbaar, met ruimte voor interactie en vragen.

Programma:
Tijdens de cursus Adobe Illustrator komen o.a. onderstaande aspecten aan bod:

De basisprincipes van Adobe Illustrator
Exporteren van bestanden naar eps, gif, jpg of pdf
Tekenen, overtrekken en bewerken van Bézierpaden
Samengestelde paden en maskers tekenen
Basisobjecten tekenen
Tekst opmaken
Voorkeuren instellen
Werken met selecties en transformaties

Tijdens de lessen kan je werken op de computers van Thomas More. Deze zijn allemaal uitgerust met Adobe Creative Cloud. Je mag uiteraard ook je eigen, vertrouwde laptop (PC of MAC) meebrengen. Je kan op je laptop met Adobe Illustrator werken op een virtuele manier tijdens de opleidingsdagen. Als je de opleiding online wil volgen zorg je best voor een legale versie van Adobe Illustrator (meestal via Adobe Creative Cloud).

Doelgroep: Deze opleiding is geschikt voor iedereen die professioneel met Adobe Illustrator wil leren werken.

Bijdrage: € 820 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch .)

Voorkennis: Iedereen kan met deze training Adobe Illustrator starten, je hebt geen voorkennis nodig (uiteraard moet je wel met een computer kunnen werken). Enig tekentalent of grafische aanleg is ook mooi meegenomen.

Opmerkingen: Lessen van 9.00 tot 16.00 uur

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan zowel online gevolgd worden als klassikaal op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Wo 15/02, 22/02, 1/03 en 8/03/2023

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Christianne Rademakers LinkedIn