Basisopleiding Adobe Photoshop

Vr 10/03, 17/03, 24/03 en 31/03/2023

Module: ICT550

Aantal vrije plaatsen: 6

We leven in een echte beeldcultuur. Zowel in de online als de offline wereld spelen foto’s een grote rol. Websites en webshops, advertenties, social media, billboards, brochures, billboards, magazines…. bijna altijd steunen ze op sterke beelden om klanten aan te spreken en te overtuigen. Het is dan ook cruciaal dat de foto’s die je in je professionele communicatie gebruikt, technisch perfect in orde zijn qua kleur, contrast en opbouw. We zijn met z’n allen immers onbewust getraind om visueel te denken en een slechte of onbewerkte foto zal dan ook bij de eerste aanblik negatieve associaties oproepen met je merk of organisatie.

Gelukkig is er Adobe Photoshop, al meer dan 30 jaar het standaard beeldbewerkingsprogramma om foto’s te retoucheren en optimaliseren. Ook al zijn er door de jaren heen veel gratis apps en “light”-software op de markt gekomen, Photoshop blijft nog steeds onmisbaar als je écht op een professionele manier aan de slag wilt gaan en het resultaat volledig naar je zin of die van je klant/opdrachtgever wil krijgen. “Kennis van Adobe Photoshop is een groot pluspunt” is niet voor niets een zinnetje dat je vaak tegenkomt in vacatures voor grafisch ontwerpers, communicatiemedewerkers en marketeers. De technieken die je gebruikt in Photoshop (denk maar aan het werken met layers/lagen) vormen immers ook de basis in heel wat andere software (Adobe After Effects, Premiere….).

Adobe Photoshop: praktijkgerichte opleiding
Je coach is Sven Smouts, professioneel Adobe-trainer met jarenlange ervaring. Hij heeft een passie voor fotografie, beeldbewerking en video die hij graag aan anderen doorgeeft. Sven bouwt zijn lessen logisch op, laat ruimte voor interactie/vragen en werkt vooral erg praktijkgericht. Wat je leert, kan je dus meteen toepassen.

Programma:
Onder andere onderstaande aspecten van Adobe Photoshop komen uitgebreid aan bod:

Aanpassen van contrasten
Kleur- en toonaanpassing
Retoucheren en klonen van een afbeelding
Selecties leren maken en aanpassen
Tekenen: gereedschappen, penseel, borstel en emmertje
Werken met lagen: effecten, opties en maskers
Werken met tekst: invoeren en bewerken

Tijdens de lessen kan je werken op de computers van Thomas More. Deze zijn allemaal uitgerust met Adobe Creative Cloud. Je mag uiteraard ook je eigen, vertrouwde laptop (PC of MAC) meebrengen. Je kan op je laptop met Adobe Photoshop werken op een virtuele manier tijdens de opleidingsdagen. Als je de opleiding online wil volgen zorg je best voor een legale versie van Adobe Photoshop (meestal via Adobe Creative Cloud).

Doelgroep: Iedereen die snel de belangrijkste mogelijkheden van Adobe Photoshop onder de knie wilt krijgen, is welkom op deze training. Wat voor profielen zien we vaak bij de cursisten? Fotografen, redacteurs, grafisch vormgevers, communicatiemedewerkers, marketeers,...

Bijdrage: € 820 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch .)

Voorkennis: Je hebt geen specifieke voorkennis nodig (uiteraard moet je wel met een computer kunnen werken).

Opmerkingen: Lessen van 9.00 tot 16.00 uur

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan zowel online gevolgd worden als klassikaal op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Vr 10/03, 17/03, 24/03 en 31/03/2023

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Sven Smouts LinkedIn