Excel: Business Intelligence

Do 25/01/2024 en 01/02/2024

Module: ICT207A

Aantal vrije plaatsen: 10

Bijna iedereen in het bedrijfsleven gebruikt Excel, maar slechts weinig mensen kennen de krachtige BI-oplossingen die Excel te bieden heeft. Daar brengen we met deze opleiding Excel – Expert: BI verandering in.

Waarom zou je deze opleiding volgen?

Elke manager of bedrijfsleider heeft voortdurend heel wat KPI’s op te volgen om de ROI van de organisatie in kaart te brengen. Steeds vaker beschik je hierbij over een massa data en indicatoren die dagelijks worden gegenereerd en die je efficiënt moet weten te monitoren, meten en analyseren. Dit proces staat bekend als Business Intelligence (vaak afgekort tot BI). Het is van cruciaal belang om je BI volledig onder controle te hebben, zodat je op elk moment de juiste conclusies kan trekken om je organisatie bij te sturen waar nodig en je competitief voordeel op je concurrenten te behouden.

Uiteraard is het onmogelijk om deze big data manueel te verwerken. Met Excel is het mogelijk om geautomatiseerde tabellen en rapporten op te bouwen waarmee je vlot en efficiënt cijfers en veranderingen nauwgezet kan opvolgen.

Tijdens deze opleiding Excel: BI komen o.a. onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Inleiding tot Power Query
  • Combineren van verschillende tabellen, zonder Vlookup/Xlookup.
  • Data ophalen in andere bestanden dan Excel
  • Data aanpassen alvorens in Excel op te laden, zodat je ineens de geschikte tabel hebt. Vermijd copy-paste!
  • Data Model opbouwen en links leggen tussen verschillende tabellen
  • Pivot Tabels voor gevorderden: hoe combineer je verschillende tabellen in 1 Pivot?
  • Het gebruik van measures: hoe maak je extra berekeningen/analyses in een Pivot die niet in je oorspronkelijke data stonden?
  • Conditional Format in Pivots
  • Enkele nuttige tools: Slicers, Timelines, Group,…

Tijdens deze praktijkgerichte training Excel: Business Intelligence bekijken we de diepgaande oplossingen die Excel biedt voor je data-gerelateerde vragen.

Je neemt best je eigen laptop mee voor deze opleiding en zorg dat deze beschikt over een legale versie van Excel met Power Pivot. Op deze link kan je nakijken welke versies in aanmerking komen.

Heb je geen laptop: geen probleem. Er staan een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal die je kosteloos mag gebruiken. Geef het wel even aan bij je inschrijving dat je een vast toestel wil reserveren.

Doelgroep: Iedereen die de krachtige BI-oplossingen in Excel wil leren kennen en gebruiken, kan aan deze opleiding deelnemen. Voorkennis is wel noodzakelijk om het maximale uit de training te halen. Je bent een ervaren, regelmatige Excel-gebruiker (als je bijvoorbeeld nog nooit aan de slag bent geweest met Draaitabellen, wordt het zeer moeilijk om te volgen) en je werkt regelmatig met (big) data.

Bijdrage: € 550 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch .)

Voorkennis: Doorgedreven kennis van Excel

Opmerkingen: Lessen van 9.30 tot 16.30 uur

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan enkel klassikaal gevolgd worden op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Do 25/01/2024 en 01/02/2024

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Wim Verhaege LinkedIn