Databeheer in de cloud met Azure SQL Database

Vr 11, 18 en 25/03/2022

Module: ICT335

Aantal vrije plaatsen: 8

Moderne applicatie vereisten dataopslag die globaal beschikbaar,flexibel en veilig is. Azure SQL database is een intelligente, schaalbare relationele database in de Microsoft Azure cloud, gebaseerd op de bekende Microsoft SQL Server technologie. Deze serverless database vereenvoudigt een aantal complexe taken zoals het nemen van backups en het opzetten van redundante en schaalbare setups. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over softwareupgrades en end-of-support data, aangezien het cloudplatform steeds automatisch wordt bijgewerkt.

Tijdens deze opleiding gaan we praktisch aan de slag met Azure SQL Database. We behandelen de basisfunctionaliteiten, zoals het aanmaken van de database en beheren van de toegang tot de data. Verder gaan we ook in op meer gevorderde onderwerpen, waaronder High Availability, Jobs en Alerting.

Inhoud:

Introductie tot Azure SQL Databases
Aanmaken en beheren van Azure SQL Databases
Network Security: firewalling
Database Security: toegangscontrole en encryptie
Backup & Restore
Audit Logging
Jobs & Alerts
High Availability

Cursusmateriaal is Engelstalig, de lessen worden in het Nederlands gegeven.
De cursist dient zelf een Azure account te voorzien met minstens €50 krediet. Indien u een nieuwe Azure account aanmaakt, dan hebt u recht op gratis Azure krediet (momenteel 200$) gedurende 30 dagen. Je verkrijgt hierover meer info voor de opleiding start.

Doelgroep: Specifiek systeem- en databankbeheerders, maar iedereen met een IT-achtergrond die de wereld van databeheer in de cloud willen ontdekken is welkom.

Bijdrage: € 620 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch .)

Voorkennis: Basiskennis van de SQL taal, netwerken (concept van IP-addressing, routing, firewalling) is ten zeerste aangeraden.

Opmerkingen: Lessen van 9.00 tot 16.00 uur

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan zowel online gevolgd worden als klassikaal op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Vr 11, 18 en 25/03/2022

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Bram Verbruggen LinkedIn