Grafisch vormgeven met Adobe – Basisopleiding

Do 19/01, 26/01, 2/02 en 16/02/2023

Module: ICT508a

Aantal vrije plaatsen: 6

In steeds meer beroepen heb je een basiskennis Grafische Vormgeving nodig. Denk maar aan marketeers, social media consultants, communicatiemedewerkers… Vaak is kennis van grafische programma’s (meestal Adobe) een must of op z’n minst een groot pluspunt bij het solliciteren, zonder dat je daarvoor een volleerd grafisch vormgever hoeft te zijn of moet weten waarvoor élk tooltje dient. In de meeste gevallen gebruik je bovendien toch 80% van de tijd maar 20% van de functionaliteiten die beschikbaar zijn. We gaan tijdens deze opleiding dan ook heel gericht te werk, zodat je na afloop de belangrijkste functionaliteiten van Adobe Creative Cloud onder de knie hebt.

Tijdens deze cursus Grafische Vormgeving Basis leren we je de fundamenten van grafisch design en duiken we in Adobe InDesign (opmaak), Adobe Illustrator (illustraties) en Adobe Photoshop (fotobewerking). We starten met het bestuderen van de interface, die voor alle Adobe-software op een soortgelijke manier is opgebouwd. Daarna gaan we met de programma’s afzonderlijk aan de slag en krijg je onder de knie hoe je ze in combinatie met elkaar gebruikt om tot een afgewerkt product/project te komen. Denk aan fysieke dragers, zoals brochures, posters of flyers en online toepassingen of social media.

Doelgroep: Iedereen die een basiskennis grafische vormgeving nodig heeft en wil leren werken met Adobe Creative Cloud, is welkom op deze training. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig (natuurlijk moet je wel met een computer kunnen werken). Wat voor profielen zien we vaak bij de cursisten? Fotografen, redacteurs, communicatiemedewerkers, marketeers, social media consultants,.... die voor hun professionele activiteiten regelmatig met Adobe moeten werken, zonder daarbij op "expert"-niveau te zitten. Ook als je bijvoorbeeld vaak projecten moet briefen aan externe grafische bureaus (en/of hun geleverde werk nadien moet beoordelen), zal je voordeel halen uit de lessen. Na afloop van de opleiding heb je een goede basiskennis om zelf verder aan de slag te gaan en je skills uit te breiden.

Bijdrage: € 820 (Inbegrepen: Een overvloed aan nuttig online materiaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch.)

Voorkennis: Basiskennis van een computer en internet is vereist.

Opmerkingen: Lessen van 9.00 tot 16.00 uur

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan zowel online gevolgd worden als klassikaal op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Do 19/01, 26/01, 2/02 en 16/02/2023

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Sven Smouts LinkedIn