Videobewerking met Adobe After Effects

Wo 21/02 + 28/02 + 06/03 + 13/03/2024

Module: ICT560

Aantal vrije plaatsen: 2

Een professionele videoproductie verloopt in heel wat stappen. Origineel script, mooie beelden, strakke montage… Wil je echter het verschil maken tussen een tussen een ‘goede’ en een uitzonderlijke video die in het oog springt en die de kijker zich zal herinneren? Dan moet je ook voldoende tijd, liefde en vakmanschap in je postproductie steken. En daarvoor is Adobe After Effects je ideale tool!

After Effects doet voor je videobestanden wat Photoshop voor je foto’s doet: een boeiend en afgewerkt product creëren. Na deze opleiding ben je in staat om een gedetailleerde video’s af te leveren en heb je een goed beeld van de onbegrensde mogelijkheden van dit programma. Een greep uit die mogelijkheden: verschillende videolagen combineren, computeranimatie met video integreren, uitgebreid experimenteren met tekst en video, beeldstabilisatie, speciale effecten, overgangen, keying en motion tracking…

Adobe After Effects: professionele training
Werk je al in Adobe Premiere of Final Cut of wil je het niveau van je werk een pak hoger tillen? Dan is deze praktijkgerichte training Videobewerking met Adobe After Effects jou op het lijf geschreven.

Voor deze opleiding kan je rekenen op Sven Smouts. Deze enthousiaste lesgever is een gedreven Adobe-trainer met jarenlange ervaring die speelt met beelden. De Adobe-pakketten kennen voor hem geen geheimen meer.

Programma:
Wat is de plaats van Adobe After Effects in het productieproces?
Wat is de dynamic link met Adobe Premiere?
Hoe ziet de Interface eruit?
Hoe werken de concepten compositie, project en tijdlijn?
Hoe importeer je footage en stills?
Hoe maak je optimaal gebruik van lagen?
Hoe maak je optimaal gebruik van tekst
Wat zijn transfermodes en adjustment layers?
Hoe werk je met maskers?
Hoe werk je met keyframes, paden en parenting?
Hoe werk je met particles?
Hoe werk je met motion tracking?
Hoe werk je met keying?
Hoe werk je met effecten?
Hoe werk je met camera’s, verlichting en schaduw?
Hoe werk je met plug-ins?
Hoe kan je renderen en exporteren naar verschillende formaten?
Color Correction: sfeer beïnvloeden met kleur
Particles: rook, vonken en vuur

Je neemt best je eigen laptop mee voor deze opleiding. Op die manier kan je meteen je profiel instellen wat een grote meerwaarde is vanaf de 2e opleidingsdag. Heb je geen laptop: geen probleem. Er staan een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal.

Tijdens de opleidingsdagen zorgen we er voor dat je kan gebruik maken van Adobe After Effects, ook voor de cursisten met laptop.

Doelgroep: Deze opleiding Adobe After Effects is geschikt voor iedereen die (semi-) professioneel bezig is met video en montage.

Bijdrage: € 960 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch .)

Voorkennis: Wie het maximale uit de opleiding wilt halen, heeft best een basiskennis van videobewerking en -lagen. De trainingen Adobe Premiere of Adobe Photoshop zijn bijvoorbeeld de ideale voorbereiding mocht je deze kennis nog niet hebben

Opmerkingen: Lessen van 9.30 tot 16.30 uur

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan enkel klassikaal gevolgd worden op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Wo 21/02 + 28/02 + 06/03 + 13/03/2024

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Sven Smouts LinkedIn