Basisopleiding Websites maken met WordPress

Ma 6/11 + 13/11 + 27/11/2023

Module: ICT520b

Aantal vrije plaatsen: 4

WordPress is een gratis open-source content management system (CMS) om eenvoudig websites en webshops te bouwen. Het is wereldwijd één van de meest gebruikte platforms voor webdesign. Geschat wordt dat ongeveer 30% van alle (!) sites op WordPress draaien. Het is dan ook een erg flexibele tool met heel wat thema’s en plug-ins die je toelaten om snel een professionele site te ontwerpen en volledig op poten te zetten, die ook nog eens goed scoort in de Google-ranking.

Bovendien kan je WordPress dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface vrij makkelijk zelf leren hanteren, ook zonder kennis van programmeren of webdevelopment. Het wordt dan ook heel vaak gebruikt door KMO’s, zelfstandigen en freelancers die geen enorme budgetten te besteden hebben (en geen enorme IT-kennis in huis hebben), maar wel graag een mooi ogende en vlot functionerende site/shop/blog willen.

Praktijkgerichte Basisopleiding Websites make met WordPress
Je hebt geen voorkennis nodig om met de opleiding te starten, vooral een stevige portie enthousiasme om bij te leren. Na de lessen ben je in staat om zelf een kleine tot middelgrote website te bouwen, beheren en aan te passen. We geven je een stevige fundering om jezelf na de training verder te kunnen ontwikkelen in het vak.

Je coache tijdens deze opleiding is Koen De Paepe , WordPress-trainer met massa’s praktijkervaring. Koen bouwt zijn lessen logisch op, laat ruimte voor interactie/vragen en werkt vooral erg praktijkgericht. Wat je leert, kan je dus meteen toepassen.

Tijdens deze cursus WordPress komen o.a. onderstaande onderwerpen aan bod:

De juiste hostingformule kiezen
Basisinstellingen van WordPress
Berichten, media en pagina’s beheren (Gutenberg & Elementor)
Thema’s kiezen en aanpassen aan je behoeftes
Plugins kiezen, installeren en gebruiken
Basis SEO voor WordPress
Zelf een kleine website aanmaken met je aangeleerde skills
Tips & Tricks om verder zelf aan de slag te gaan

Tijdens deze opleiding werk je op je eigen laptop: vergeet deze dus zeker niet mee te brengen. Heb je geen laptop: geen probleem: er staan ook een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal. Geef het wel even aan bij je inschrijving.

Doelgroep: Deze basisopleiding Websites maken met WordPress richt zich op iedereen die op korte tijd een eenvoudige, professionele website wilt leren ontwerpen en uitbouwen

Bijdrage: € 495 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch .)

Voorkennis: Basiskennis van een computer en internet is vereist.

Opmerkingen: Lessen van 9.30 tot 16.30 uur

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan enkel klassikaal gevolgd worden op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Ma 6/11 + 13/11 + 27/11/2023

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Koen De Paepe LinkedIn