Filmen en monteren met je smartphone

Wo 15/05/2024

Module: ICT264A

Aantal vrije plaatsen: 0, schrijf in voor de wachtlijst

Video is alom tegenwoordig en wint nog steeds exponentieel aan populariteit. Maar hoe maak je professionele video’s zonder professionele apparatuur of zonder het jaarbudget van je onderneming erdoor te jagen? Met kennis van zaken en enkel gewapend met je smartphone kan je straffe videoverhalen maken, zowel voor interne als externe communicatie.

Praktijkgerichte workshop Filmen en monteren met je smartphone

In deze hands-on workshop gaan we video’s maken van A tot Z. Zonder grote camera’s en montagecellen, maar enkel je smartphone als multifunctionele tool. Je leert de fundamentals kennen van bewegende beeldtaal, compositie en techniek. We bekijken ook de storytellingprincipes achter video. Met heel veel voorbeelden en praktische tips, zodat je nadien direct aan de slag kan.

Tom Rumes geeft al meer dan 15 jaar trainingen Storytelling en Regie. Vanuit zijn ruime ervaring als videoproducer, trainer van journalisten en consultant voor mediabedrijven geeft hij gastcolleges over storytelling, (smartphone) video en nieuwe mediatrends in binnen- en buitenland. Hij is co-auteur van het boek ‘How to story’ over storytelling en stond mee aan de wieg van innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland. Tom bouwt zijn lessen logisch op, laat ruimte voor interactie/vragen en werkt vooral erg praktijkgericht. Wat je leert, kan je dus meteen toepassen.

Tijdens deze opleiding “Filmen en monteren met je smartphone” komen o.a. onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Basisprincipes storytelling met video
  • Basisprincipes beeldtaal: shots, grammatica van het beeld, camerabewegingen, (video)compositie
  • Smartphone video: geluid, licht, stabiliteit, materiaalkeuze en oefening
  • Videovoorbeelden
  • Smartphonemontage: basisprincipes, app nader bekeken, oefening met gefilmd materiaal
  • Valkuilen, tips en tricks
  • Vragenronde

Deze opleiding is erkend voor 3u permanente vorming door het BIV.

Doelgroep: Iedereen die professioneel wil leren filmen en monteren met een smartphone, kan aan deze opleiding deelnemen. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig, al spreekt het voor zich dat je vlot met je smartphone moet kunnen werken. Wie zien we vooral verschijnen in deze training? Social Media Managers, Marketeers, Communicatieverantwoordelijken, Fotografen, Webdesigners,...

Bijdrage: € 330 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch .)

Voorkennis: Vergeet uiteraard zeker je smartphone niet mee te brengen. Dit mag zowel een toestel met iOS (Apple) of Android zijn. Zorg ervoor dat je batterij volledig is opgeladen, je voldoende geheugen hebt om wat filmpjes te kunnen opslaan en neem ook je oplader (en indien mogelijk een externe powerbank) mee. Installeer op voorhand ook de gratis app VN Video Editor (iOS of Android)

Opmerkingen: Lessen van 9.30 tot 16.30 uur

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan enkel klassikaal gevolgd worden op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Wo 15/05/2024

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Tom Rumes LinkedIn