Fusion 360

Di 21/05, 28/05, 04/06 en 11/06 /2024

Module: ICT411A

Aantal vrije plaatsen: 6

Fusion 360 is een softwareplatform in de cloud van ontwikkelaar Autodesk. Het programma biedt heel wat mogelijkheden naar productontwerp en productie, zoals bijvoorbeeld 3D-modellering, CAD, CAM en PCB. Het maakt op een vlotte manier de brug tussen ontwerp en 3D-print en is dus een ideale tool voor de makers van 3D-modellen.

Qua programma lijkt Fusion 360 sterk op Inventor, alleen zijn de basis modelleerfuncties en de 2D-tekenfuncties minder uitgebreid. Daar staat dan weer tegenover dat je in Fusion 360 een pak meer geavanceerde functies krijgt – zelfs meer dan SolidWorks. Denk maar aan de Eindige Elementen Methode, CAM of vrijvormmodelleren. Door middel van de simulatie van je ontwerpen en de nodige CAM-bestanden, maak je prototypes die je kan frezen of als bestand kan doorsturen naar een 3D-printer.

Tijdens deze opleiding bouwen we een goede basis om met Fusion 360 aan de slag te gaan. Na de lessen kan je zelfstandig tekenen met Fusion 360 en printfiles aanmaken die je naar een 3D-printer kan sturen.

Tijdens de opleiding Fusion 360 komen o.a. onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Wat is Fusion 360 en wat zijn de mogelijkheden?
  • Schetsen (Eng: Sketch)
  • Gebruik van werkvlakken, tijdlijn
  • Constructie-elementen
  • Parametrisch- en vrije vorm modelleren
  • Tekeningen afleiden van een model
  • Samenstellingen
  • Fotorealistische weergave van het 3D-model
  • Bestanden klaarmaken en exporteren voor 3D-printen

Tijdens deze opleiding werk je op je eigen laptop: vergeet deze dus zeker niet mee te brengen. Heb je geen laptop: geen probleem: er staan ook een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal. Geef het wel even aan bij je inschrijving.

Wij zorgen indien nodig voor een licentie die 1 jaar geldig blijft. Wil je hiervan gebruik maken, mail dan even naar kristof.nuyts@thomasmore.be (Aanbod geldt zolang AutoDesk dit blijft aanbieden aan onze onderwijsinstelling).

Doelgroep: Iedereen die geïnteresseerd is in ontwerp/3D-tekenen en zelfstandig met Fusion 360 wil leren werken, kan aan de opleiding deelnemen. Na afloop van de de lessen heb je een goede basiskennis van het programma en kan je zelf verder aan de slag.

Bijdrage: € 990 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch .)

Voorkennis: Je hebt geen specifieke voorkennis nodig, al is enige technische aanleg uiteraard aangeraden.

Opmerkingen: Lessen van 09:30 - 16:30

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan enkel klassikaal gevolgd worden op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Di 21/05, 28/05, 04/06 en 11/06 /2024

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Michiel Moonen LinkedIn