Inspirerend coachen voor mentoren en begeleiders

Donderdagen 20 april, 27 april, 4 mei en 11 mei 2023

Module: EXT900

Aantal vrije plaatsen: 20

Gemotiveerde instromers die de beste versie van zichzelf geven en zich inzetten voor een optimaal leereffect, dat wil toch elke organisatie!? Maar hoe begeleid je studenten best tijdens het werkplekleren opdat ze de beste versie van zichzelf geven?

Als bedrijfsmentor ben jij mee verantwoordelijk voor het creëren van een veilige context waarin de WPL-studenten kunnen leren en groeien op de werkplek. Dit is ook een ideale gelegenheid voor jouw bedrijf om eventuele toekomstige werknemers te leren kennen en reeds op te leiden.

In deze vorming leer je hoe in te zetten op motivatie bij de studenten en hoe betrokkenheid te bevorderen. Je krijgt tips & tools die je helpen om in gesprek te gaan met je studenten, hen te coachen bij het leerproces. We werken zeer praktijkgericht waarbij de focus ligt op groei & ontwikkeling vanuit een waarderende benadering. Je leert concrete vaardigheden en inzichten waarmee je direct aan de slag kan om studenten te evalueren en te begeleiden in hun functioneren én waarmee je echt verschil maakt. Je haalt coachvaardigheden en communicatie skills in huis die als vaste waarde de schakel maken tussen jouw bedrijf en alle toekomstige werkplek-lerenden.

Een kwaliteitsvolle begeleiding van studenten begint bij jouw coaching skills als bedrijfsmentor!

Vier avondsessies van 19.00u tot 21.00u (start met broodjesmaaltijd om 18.00u):

1. Inzetten op motivatie – betrokkenheid bevorderen – veiligheid creëren

2. Communicatie: gelinkt aan coachingsvaardigheden – reflectievaardigheden – actief luisteren

3. Evaluatie: directe link met de opleiding Elektromechanische Systemen, werken aan deskundigheid in het evalueren (o.a. feedback, …)

4. Leren – instructies – doelgroep van 18-21-jarigen: wie is onze student? Link met neurowetenschappen – puberbrein? Hoe inzetten op het samen opleiden?

Doelgroep: Iedereen die studenten van het graduaat Elektromechanische Systemen tijdens het werkplekleren begeleidt of wil begeleiden. Iedereen die jonge of nieuwe medewerkers begeleidt op de werkvloer.

Bijdrage: € 200 (Inbegrepen: cursusmateriaal en broodjesmaaltijd)

Voorkennis: /

Opmerkingen: /

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan enkel fysiek gevolgd worden op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Donderdagen 20 april, 27 april, 4 mei en 11 mei 2023

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Ilse Gauthier LinkedIn