Inventor 2022

Di 20/02, 27/02, 05/03 en 12/03/2024

Module: ICT525

Aantal vrije plaatsen: 11

Autodesk Inventor is een 3D ontwerpsoftware die standaard gebruikt wordt door ingenieurs, designers, ontwerpers, ontwikkelaars, technisch tekenaars,…
In Inventor kan je met behulp van verschillende functies jouw concepten omzetten naar een driedimensionaal model ter ondersteuning bij het ontwerpen en simuleren van jouw product.
Vanuit deze 3D-modellen worden vervolgengs technische tekeningen gemaakt klaar voor productie. In deze opleiding leer je 3D-modellen aan te maken en wijzigen, onderdelen in een assemblage te plaatsen, vanuit 3D vervolgens 2D tekeningen te maken en rudimentaire simulaties uit te voeren op je product.

Tijdens de opleiding Autodesk Inventor komen de volgende aspecten aan bod:

  • werkomgeving Inventor 2022
  • digitaal schetsen in 2D en het plaatsen van constraints
  • van 2D schetsen tot 3D modelleren door middel van uitrekken, draaien, afschuiningen, spiegelen, patronen, parametrisatie,…
  • technische tekeningen maken met aanzichten, maataanduiding, doorsnede, detail, toleranties en ruwheden, vorm- en plaatstoleranties, speciale maataanduiding, stuklijsten, titelblok, …
  • assemblages maken door middel van eigen 3D-modellen en standaardcomponenten
  • lassamenstellingen maken
  • importeren van onderdelen in Inventor
  • raamwerk en plaatwerk maken in Inventor
  • gebruik van 3D modellen op de werkvloer
  • gewicht en kracht analyses uitvoeren in Inventor door een Stress analyse en het toewijzen van materiaal aan het 3D model

Tijdens deze opleiding werk je op je eigen laptop: vergeet deze dus zeker niet mee te brengen. Heb je geen laptop: geen probleem: er staan ook een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal. Geef het wel even aan bij je inschrijving.

Doelgroep: De opleiding Inventor is zeer interessant voor medewerkers en zelfstandigen die professioneel werken als technisch tekenaar of productontwikkelaars

Bijdrage: € 990 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch.)

Voorkennis: Er is geen specifieke CAD-voorkennis vereist om deze cursus te volgen. Ruimtelijk inzicht en kennis van technisch tekenen zijn nuttig. Een basiskennis hoe je werkt met een PC is handig meegenomen

Opmerkingen: Lessen van 9.30 tot 16.30 uur

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan enkel klassikaal gevolgd worden op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Di 20/02, 27/02, 05/03 en 12/03/2024

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Michiel Moonen LinkedIn