MailChimp opleiding

MailChimp: professionele nieuwsbrieven en mailings maken

Ma 06/05/2024

Module: ICT500C

Aantal vrije plaatsen: 6

E-mailmarketing blijft een onmisbare tool voor elke moderne organisatie of onderneming met een sterke online aanwezigheid. Met het flexibele en gebruiksvriendelijke platform van MailChimp maak en stuur je zelf professionele nieuwsbrieven of commerciële mailings naar je klantenbestand en andere leads. Bovendien kan je de resultaten achteraf ook analyseren, waardoor je je digitale communicatie telkens kan bijsturen en optimaliseren, met een hogere ROI als gevolg. Daarnaast is MailChimp ook compatibel met andere applicaties, waardoor je het makkelijk kan integreren in je bestaande marketingmix.
Iedereen kan leren werken met Mailchimp. Het is een zeer gebruiksvriendelijk e-mailprogramma, perfect geschikt voor:

Contactpersonen beheren met audience
Nieuwe e-mailadressen toevoegen en uitschrijvingen te beheren
Gerichte mailings uitsturen op basis van interesses en gedrag
Je database met e-mailadressen segmenteren
Inschrijvingsformulieren aanmaken voor websites
Nieuwsbrieven samenstellen met templates of volgens je eigen ontwerp
E-mailcampagnes opzetten en versturen
De statistieken van je campagnes bekijken
en nog veel meer…

Tijdens deze opleiding werk je op je eigen laptop: vergeet deze dus zeker niet mee te brengen. Heb je geen laptop: geen probleem: er staan ook een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal. Geef het wel even aan bij je inschrijving.

Maak op voorhand een (gratis) account aan op MailChimp als je er nog geen zou hebben. Ook al behandelen we ook de betalende opties tijdens de lessen, budget voorzien is niet nodig.

Doelgroep: Iedereen die professionele mailings en nieuwsbrieven wil leren maken (of zijn kennis wil uitbreiden), kan aan de opleiding deelnemen. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig, al is interesse in e-mailmarketing uiteraard aangeraden om het maximale uit de training te halen. Welke profielen zien we vaak tijdens de trainingen? Medewerkers KMO's, VZW's of overheidsinstellingen, marketeers, webmasters, copywriters, freelancers, zelfstandigen met een website/webshop,... Deze opleiding is erkend door het beroepsinstituut van vastgoedmakelaars voor in totaal 3 lesuren.

Bijdrage: € 330 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch.)

Voorkennis: Basiskennis van een computer en internet is vereist. Maak op voorhand een (gratis) account aan op MailChimp als je er nog geen zou hebben. Ook al behandelen we ook de betalende opties tijdens de lessen, budget voorzien is niet nodig.

Opmerkingen: 09:00 - 13:00 / 13:30 - 17:30

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan enkel klassikaal gevolgd worden op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Ma 06/05/2024

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Koen De Paepe LinkedIn