MailChimp opleiding

MailChimp: professionele nieuwsbrieven en mailings maken

Di 09/05/2023

Module: ICT500B

Aantal vrije plaatsen: 3

E-mailmarketing blijft een onmisbare tool voor elke moderne organisatie of onderneming met een sterke online aanwezigheid. Met het flexibele en gebruiksvriendelijke platform van MailChimp maak en stuur je zelf professionele nieuwsbrieven of commerciële mailings naar je klantenbestand en andere leads. Bovendien kan je de resultaten achteraf ook analyseren, waardoor je je digitale communicatie telkens kan bijsturen en optimaliseren, met een hogere ROI als gevolg. Daarnaast is MailChimp ook compatibel met andere applicaties, waardoor je het makkelijk kan integreren in je bestaande marketingmix.
Iedereen kan leren werken met Mailchimp. Het is een zeer gebruiksvriendelijk e-mailprogramma, perfect geschikt voor:

Contactpersonen beheren met audience
Nieuwe e-mailadressen toevoegen en uitschrijvingen te beheren
Gerichte mailings uitsturen op basis van interesses en gedrag
Je database met e-mailadressen segmenteren
Inschrijvingsformulieren aanmaken voor websites
Nieuwsbrieven samenstellen met templates of volgens je eigen ontwerp
E-mailcampagnes opzetten en versturen
De statistieken van je campagnes bekijken
en nog veel meer…

Tijdens de opleiding gaan we zowel in op de mogelijkheden van de gratis versie van MailChimp (maximum 2000 contacten), als de betalende opties. We gaan aan de slag op een praktijkgerichte manier, zodat je na afloop meteen resultaat kan boeken.

Doelgroep: Iedereen die professionele mailings en nieuwsbrieven wil leren maken (of zijn kennis wil uitbreiden), kan aan de opleiding deelnemen. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig, al is interesse in e-mailmarketing uiteraard aangeraden om het maximale uit de training te halen. Welke profielen zien we vaak tijdens de trainingen? Medewerkers KMO's, VZW's of overheidsinstellingen, marketeers, webmasters, copywriters, freelancers, zelfstandigen met een website/webshop,... Deze opleiding is erkend door het beroepsinstituut van vastgoedmakelaars voor in totaal 3 lesuren.

Bijdrage: € 270 (Inbegrepen: cursusmateriaal, koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes, lunch.)

Voorkennis: Basiskennis van een computer en internet is vereist. Maak op voorhand een (gratis) account aan op MailChimp als je er nog geen zou hebben. Ook al behandelen we ook de betalende opties tijdens de lessen, budget voorzien is niet nodig.

Opmerkingen: 09:00 - 13:00 / 14:00 - 18:00

Hybride/Klassikaal:
Deze opleiding kan zowel online gevolgd worden als klassikaal op de Thomas More Campus in Geel.

Datums: Di 09/05/2023

Locatie:
Thomas More Kempen, Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Docent(en):
Koen De Paepe LinkedIn